Training en advies

Versterk je werving

Wil jij meer én betere kandidaten aantrekken voor jouw vacatures? Volg dan onze praktijkgerichte trainingen en boost jouw wervingsproces!

Versterk je wervingsstrategie

Krijg je steeds minder reacties op jouw vacature? Kiest jouw droomkandidaat vaak voor het aanbod van een andere school? Wil je minder afhankelijk zijn van dure uitzendbureaus of zzp-ers?

Als school kun je veel meer dan je denkt. Volg de unieke training “Versterk je wervingsstrategie” en leer hoe je als school eenvoudig meer én betere kandidaten kunt aantrekken voor jouw vacatures.

Zijn jij en jouw collega’s klaar voor de start? Dan geven we samen jouw werving de boost die jullie school verdient!

Inhoud training

Werven is een teamsport – Tijdens deze praktijkgerichte en interactieve training ga je samen met jouw collega’s op zoek naar antwoorden op de uitdagingen die jouw school ervaart bij de werving en selectie van nieuw personeel.

Analyse huidig wervingsproces – Onder begeleiding van ervaren recruitmentexperts met uitgebreide kennis van het onderwijs wordt jullie complete wervingsproces geanalyseerd en krijg je concrete handvatten om alle geïdentificeerde verbeterpunten aan te pakken.

Versterk de aantrekkingskracht van jouw vacatures – We zoomen in op de inhoud en opbouw van jouw vacatureteksten om deze perfect aan te laten sluiten op wat kandidaten belangrijk vinden en hen enthousiast te maken voor jouw school.

Maak van jouw website een krachtige wervingsmachine – We analyseren de technische inrichting van jouw website om deze te perfectioneren tot een krachtige wervingsmachine die voor zoveel mogelijk reacties gaat zorgen.

Vergroot het bereik van jouw vacature – We duiken in de wereld van LinkedIn en andere online en offline kanalen om te verkennen hoe je deze optimaal kunt inzetten om het bereik van jouw vacature te vergroten en meer kandidaten aan te trekken.

Kijk door de ogen van de kandidaat – We verdiepen ons in jullie sollicitatieprocedure en draaien het perspectief om. Is deze eigenlijk wel zo goed vormgegeven als dat je zelf denkt, of zitten er elementen in waar kandidaten mogelijk op afknappen?

Een strategisch plan van start tot finish – Naast inzicht, inspiratie, bewustzijn en ideeën voor de ontwikkeling van een toekomstbestendig strategisch plan, ontvang je een startanalyse die als tastbaar uitgangspunt dient voor alle verbeteringen die je wilt gaan doorvoeren.

De invloed van maatschappelijke ontwikkelingen – We gaan in debat over hoe jij als school maximale regie houdt over het vinden en binden van nieuwe collega’s in relatie tot thema’s als bijvoorbeeld het lerarentekort en de rol van uitzendbureaus.

Inschrijving schooljaar 2023-2024 geopend:

Geef jouw werving een boost en vindt meer én betere kandidaten met de training “Versterk jouw wervingsstrategie”.

Vraag nu vrijblijvend meer informatie aan voor een training op maat voor jouw school!

Wat levert de training jou op?

  • Praktische tips om morgen al meer én betere kandidaten aan te trekken voor jouw vacatures
  • Inzicht in hoe je geld kunt besparen op de kosten van tijdelijke inhuur via uitzendbureaus
  • Een concrete actielijst met effectieve verbeterpunten voor jouw huidige wervingsproces
  • Inspiratie om jouw school te presenteren als aantrekkelijk werkgever voor kandidaten
  • Input voor het ontwikkelen van een persoonlijk strategisch wervingsplan voor jouw school

Voor wie is de training?

De training bestaat uit twee afzonderlijk te volgen modules en is zeer geschikt voor scholen die meer regie willen over hoe je effectief omgaat met het oplossen van tijdelijke vervangingsvragen of de werving van nieuwe collega’s voor het vaste team. Het programma is afgestemd op iedereen die ook maar enigszins betrokken is bij het wervingsproces. Beide modules duren een dagdeel en kunnen worden georganiseerd bij jou op school of op een passende externe locatie naar keuze.

Omdat je samen met jouw collega’s op positieve wijze aan de slag gaat met het versterken van de profilering van jullie school is de training ook een hele leuke en nuttige teambuildingsactiviteit. Tevens is het heel effectief als voorbereiding op de jaarlijkse formatiefase. Dus schoolleiders en teamleiders, hr adviseurs en recruiters, communicatiemedewerkers en collega’s die regelmatig aanschuiven bij sollicitatiegesprekken of deel uitmaken van sollicitatiecommissies: iedereen is van harte welkom!

Doe ook mee en boost je werving!

Wil je meer informatie over deze unieke training of een afspraak maken voor een training voor jouw school? Samen zorgen we ervoor dat het programma optimaal aansluit op jullie behoeftes en uitdagingen. Neem dus vandaag nog contact met ons op en geef jouw werving de boost die jouw school verdient!

“Versterk je werving en vind de allerbeste kandidaten voor jouw school!”

Xander, oprichter Flexwijs