Voor leraren

Onderwijs is mensenwerk

Flexwijs zet jouw ambities centraal. Samen vinden we de nieuwe onderwijsbaan die écht bij jou past. Want jij verdient niets minder dan de leukste baan ter wereld.

Morgen begint vandaag

Als leraar wil je jonge mensen inspireren voor een vak of helpen bij het vinden van hun weg in het leven. Wanneer iemand een beroep op je doet sta je gelijk voor hun klaar, want elke dag telt in het schooljaar.

Ook als zorgcoördinator, leraarondersteuner en HR medewerker draait het jou om echt een verschil te maken voor zowel de leerling als voor jouw collega’s. Op dezelfde manier staan wij klaar voor jou en voor onze scholen, want het is belangrijk om voor een school te kiezen die goed bij je past.

Daarom kenmerkt onze werkwijze zich door persoonlijk contact en zetten wij altijd jouw wensen en ambities centraal. Onderwijs is immers mensenwerk. Dit matchen wij vervolgens met het profiel van onze partnerscholen waarmee we vaak al jaren samenwerken. Zo vinden we samen jouw nieuwe droombaan!

Waarom leraren kiezen voor Flexwijs

  • Wij zijn specialist voor alle functies binnen het onderwijs, zowel voor leraren als OOP en staffuncties
  • Ruim 10 jaar ervaring binnen PO, VO, SO en MBO
  • Wij zetten jouw wensen en ambities centraal
  • Altijd persoonlijk contact met onze betrokken loopbaanadviseurs
  • Wij weten wat er leeft op onze partnerscholen
  • Enkel banen waarbij je rechtstreeks in dienst gaat bij school
  • Wij zijn géén uitzendbureau, hierdoor bespaart het onderwijs veel geld
  • Tevens ben jij hierdoor verzekerd van het ABP als pensioenfonds (i.p.v. StiPP)
  • Onafhankelijk advies over arbeidsvoorwaarden en inschaling
  • Ondersteuning van een enthousiast en kundig team

Open, eerlijk en betrokken

Ben jij op zoek naar je droombaan binnen het onderwijs? Bij Flexwijs leren we jou graag persoonlijk kennen en denken wij actief met je mee vanuit onze jarenlange ervaring binnen het speciaal en regulier onderwijs.

Dit begint met een eerste contact via email of via een telefoontje van één van onze collega’s. Het kan ook zijn dat je zelf reageert op een vacature die je hebt zien staan op onze vacaturepagina of ergens online. In dat geval kunnen we gelijk samen inzoomen op de betreffende vacature bij onze partnerschool.

Vervolgens maken we samen een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Soms is dit digitaal, maar als het enigszins kan doen we dit graag fysiek op een passende locatie (bijvoorbeeld in onze eigen brasserie of bij een gunstig gelegen horecagelegenheid).

Bij wederzijds enthousiasme gaan we hierna samen aan de slag om jouw sollicitatiedossier compleet te maken, waarna we deze actief onder de aandacht brengen bij onze partnerschool. Na deze voordracht zorgen wij ervoor dat er snel terugkoppeling komt van onze partnerschool over een eventueel sollicitatiegesprek.

Zo ja, verzorgen we alle vervolgafspraken tot en met het plannen van het arbeidsvoorwaardengesprek. Mocht het echter niet zover komen, krijg je van ons altijd een inhoudelijke toelichting waarom de school afziet van een vervolg. Zo weet je altijd snel waar je aan toe bent en waar je aan kunt werken. En natuurlijk staan we altijd klaar voor al je vragen.

Wil je meer weten of ben je op zoek naar jouw droombaan? Neem dan contact met ons op en sla ook je vleugels uit!

Onze kandidaten vertellen:

“Flexwijs stelt alleen onderwijsbanen voor die aansluiten op mijn wensen en ambities.”

Bekijk alle resultaten van het Flexwijs Kandidaten Onderzoek

Samen voor het onderwijs

Flexwijs zet zich graag in voor mensen die niets liever willen dan werken in het (speciaal) onderwijs. Van leraar tot orthopedagoog. Van afdelingsleider tot HR adviseur. Wij zijn er voor iedere functie op school. Wij kennen onze scholen écht en weten wat er leeft. Dit nemen we mee in ons gesprek met jou zodat we samen kunnen onderzoeken of een positie goed bij je past.

Wij zijn dé duurzame wervingsspecialist voor reguliere en formatieve vacatures binnen PO, VO, SO en MBO. Bij ons krijg je dus geen tijdelijk contract, want wij bemiddelen alleen in vacatures waarbij je een rechtstreekse aanstelling krijgt bij onze partnerschool. Hierdoor krijg je ook gelijk waar je recht op hebt, inclusief een volwaardige pensioenopbouw en andere voordelen.

Wie ben jij?

Als starter binnen het onderwijs lijkt het wel alsof je kunt kiezen tussen honderden banen. Dat lijkt een luxe, maar is dat het ook? Vanwege het grote lerarentekort zijn scholen namelijk blij met iedere leraar die ze kunnen krijgen. Dit vergroot echter de kans op een mismatch, met alle gevolgen van dien.

Een goede start kun je maar één keer maken. Daar helpen wij jou bij door goed te kijken naar jouw wensen, ambities én je competenties. Dit leggen we naast de vraag, de situatie en de sfeer van onze partnerschool. Zo zorgen we er samen met jou voor dat je snel aan de slag kunt in een functie die écht bij je past!

Leraren zijn trouwe mensen die vaak vele jaren bij dezelfde school werken. Dit is een goede eigenschap, want zo is ieder schooljaar de continuïteit en kwaliteit van het onderwijs gewaarborgd. Tegelijkertijd zien we de laatste jaren dat steeds meer leraren bewust kiezen voor een nieuwe werkomgeving.

Ook dit is positief voor het onderwijs, want zo vindt er een kruisbestuiving plaats waar zowel leraren als scholen baat bij hebben en wordt ruimte gecreëerd voor jonge startende leraren. Ben jij daarom ambitieus, nieuwsgierig of simpelweg gewoon toe aan een nieuwe en verfrissende en onderwijsuitdaging? Wij helpen je graag bij het verwezenlijken van deze wens!

Soms is er reden om als school en leraar afscheid van elkaar te nemen. Dit kan komen door krimp van leerlingaantallen, een verminderde keuze voor jouw vak of omdat de chemie tussen jullie er gewoon niet meer is. Dat is dan even slikken, want je hebt er alles aangedaan en toch houdt het ineens op.

Misschien twijfel je hierdoor aan jezelf of ben je teleurgesteld geraakt in het onderwijs in het algemeen. Besef dan goed dat elke school anders is en dat jij met jouw ervaring ontzettend veel te bieden hebt als leraar. Samen vinden we de onderwijsbaan waar jij weer met plezier en succes voor de klas staat!

Zij-instromers komen regelrecht uit het veld. Dit wordt door scholen enorm gewaardeerd, want je beschikt hierdoor over een schat aan praktijkervaring en dat is van directe meerwaarde voor de kwaliteit van het onderwijs. En leerlingen vinden deze praktijkvoorbeelden ook nog eens ontzettend leuk en nuttig.

Volg je een lerarenopleiding of heb je deze in het verleden al eens afgerond? Neem dan contact met ons op. Flexwijs gaat ervoor om jouw onderwijsloopbaan zo snel mogelijk te lanceren, zodat je waardevolle werkervaring kunt opdoen in een baan die goed past bij jouw kennis en competenties. Op een plek waar niet alleen de leerling, maar ook jij de ruimte krijgt om te leren!

“Flexwijs is geïnteresseerd in hoe het met je gaat op school.”

Robin, sportdocent op het VMBO