Voor leraren

Onderwijs is mensenwerk

Flexwijs zet jouw ambities centraal. Samen vinden we de nieuwe onderwijsbaan die écht bij jou past. Want jij verdient niets minder dan de leukste baan ter wereld.

Morgen begint vandaag

Als leraar wil je jonge mensen inspireren voor een vak of helpen bij het vinden van hun weg in het leven. Wanneer iemand een beroep op je doet sta je gelijk voor hun klaar, want elke dag telt in het schooljaar.

Ook als zorgcoördinator, leraarondersteuner en HR medewerker draait het jou om echt een verschil te maken voor zowel de leerling als voor jouw collega’s. Op dezelfde manier staan wij klaar voor jou en voor onze scholen, want het is belangrijk om voor een school te kiezen die goed bij je past.

Daarom kenmerkt onze werkwijze zich door persoonlijk contact en zetten wij altijd jouw wensen en ambities centraal. Onderwijs is immers mensenwerk. Dit matchen wij vervolgens met het profiel van onze partnerscholen waarmee we vaak al jaren samenwerken. Zo vinden we samen jouw nieuwe droombaan!

Waarom leraren kiezen voor Flexwijs

 • Wij zijn specialist voor alle functies binnen het onderwijs, zowel voor leraren als OOP en staffuncties
 • Ruim 10 jaar ervaring binnen PO, VO, SO en MBO
 • Wij zetten jouw wensen en ambities centraal
 • Altijd persoonlijk contact met onze betrokken loopbaanadviseurs
 • Wij weten wat er leeft op onze partnerscholen
 • Eerlijk salaris conform geldende onderwijs cao
 • Schoolvakanties en feestdagen worden doorbetaald
 • Uitstekende vakantiegeldregeling en eindejaarsuitkering
 • Aantrekkelijke reiskostenvergoeding en een moderne pensioenregeling
 • Ondersteuning van een enthousiast en kundig team
 • 90% van onze kandidaten vindt via ons hun volgende vaste baan!

Open, eerlijk en betrokken

Flexwijs zet zich graag in voor mensen die niets liever willen dan werken in het (speciaal) onderwijs. Van leraar tot orthopedagoog. Van afdelingsleider tot HR adviseur. Wij zijn er voor iedere functie op school. Wij kennen onze scholen écht en weten wat er leeft. Dit nemen we mee in ons gesprek met jou zodat we samen kunnen onderzoeken of een positie goed bij je past.

Als duurzame wervingspartner voor het onderwijs is Flexwijs dé specialist voor reguliere en formatieve vacatures binnen PO, VO, SO en MBO. Wij zijn er dan ook trots op dat 90% van onze kandidaten een reguliere aanstelling krijgt of binnen 1 jaar wordt overgenomen door onze partnerscholen.

Mocht je via eerst een periode via Flexwijs aan het werk gaan staan wij voor heldere afspraken en krijgen waar je recht op hebt. Een eerlijk salaris, een goede reiskostenvergoeding, uitbetaling van je vakantiegeld: alles is goed en transparant geregeld. Dus geen onduidelijke pensioenregeling of verrassingen achteraf.

Ook zijn we actief betrokken bij jouw voortgang en staan wij altijd klaar om te helpen bij vragen of verzoeken tot ondersteuning. Op deze manier werken we allemaal samen aan het duurzaam versterken van het onderwijs. Wil je meer weten of ben je op zoek naar jouw droombaan? Neem dan contact met ons op en sla ook je vleugels uit!

Onze leraren vertellen:

“Flexwijs stelt alleen onderwijsbanen voor die aansluiten op mijn wensen en ambities.”

Bekijk alle resultaten van het Flexwijs Leraren Onderzoek

Samen voor het onderwijs

Bij Flexwijs staan jouw wensen en ambities centraal. Daarom leren we jou graag persoonlijk kennen en denken wij actief met je mee vanuit onze jarenlange ervaring binnen het speciaal en regulier onderwijs. Natuurlijk staan we altijd klaar voor al je vragen. Zo zorgen we er samen voor dat jij jouw nieuwe droombaan vindt!

Wij willen jou en onze scholen écht verder helpen. Dus wanneer het jouw ambitie is om een vaste baan te vinden helpen wij graag hierbij. Flexwijs wil een springplank zijn voor jouw onderwijsloopbaan en we zijn er ontzettend trots op dat 90% van onze kandidaten via ons hun volgende vaste baan vindt!

Wie ben jij?

Als starter binnen het onderwijs lijkt het wel alsof je kunt kiezen tussen honderden banen. Dat lijkt een luxe, maar is dat het ook? Vanwege het grote lerarentekort zijn scholen namelijk blij met iedere leraar die ze kunnen krijgen. Dit vergroot echter de kans op een mismatch, met alle gevolgen van dien.

Een goede start kun je maar één keer maken. Daar helpen wij jou bij door goed te kijken naar jouw wensen, ambities én je competenties. Dit leggen we naast de vraag, de situatie en de sfeer van onze partnerschool. Zo zorgen we er samen met jou voor dat je snel aan de slag kunt in een functie die écht bij je past!

Leraren zijn trouwe mensen die vaak vele jaren bij dezelfde school werken. Dit is een goede eigenschap, want zo is ieder schooljaar de continuïteit en kwaliteit van het onderwijs gewaarborgd. Tegelijkertijd zien we de laatste jaren dat steeds meer leraren bewust kiezen voor een nieuwe werkomgeving.

Ook dit is positief voor het onderwijs, want zo vindt er een kruisbestuiving plaats waar zowel leraren als scholen baat bij hebben en wordt ruimte gecreëerd voor jonge startende leraren. Ben jij daarom ambitieus, nieuwsgierig of simpelweg gewoon toe aan een nieuwe en verfrissende en onderwijsuitdaging? Wij helpen je graag bij het verwezenlijken van deze wens!

Misschien werk je al op een hele leuke school, maar wil je naast je huidige betrekking graag nog een aantal extra uren werken. Soms is hier geen ruimte voor binnen je eigen onderwijsinstelling. Kom dan gerust eens bij ons langs.

Veel scholen worstelen namelijk met de invulling van kleine of tijdelijke dienstverbanden. Wij stellen je graag voor bij deze scholen, zodat zij een ervaren werknemer hebben en jij je werkzaamheden kunt uitbreiden met behoud van jouw huidige hoofdfunctie.

Soms is er reden om als school en leraar afscheid van elkaar te nemen. Dit kan komen door krimp van leerlingaantallen, een verminderde keuze voor jouw vak of omdat de chemie tussen jullie er gewoon niet meer is. Dat is dan even slikken, want je hebt er alles aangedaan en toch houdt het ineens op.

Misschien twijfel je hierdoor aan jezelf of ben je teleurgesteld geraakt in het onderwijs in het algemeen. Besef dan goed dat elke school anders is en dat jij met jouw ervaring ontzettend veel te bieden hebt als leraar. Samen vinden we de onderwijsbaan waar jij weer met plezier en succes voor de klas staat!

Zij-instromers komen regelrecht uit het veld. Dit wordt door scholen enorm gewaardeerd, want je beschikt hierdoor over een schat aan praktijkervaring en dat is van directe meerwaarde voor de kwaliteit van het onderwijs. En leerlingen vinden deze praktijkvoorbeelden ook nog eens ontzettend leuk en nuttig.

Volg je een lerarenopleiding of heb je deze in het verleden al eens afgerond? Neem dan contact met ons op. Flexwijs gaat ervoor om jouw onderwijsloopbaan zo snel mogelijk te lanceren, zodat je waardevolle werkervaring kunt opdoen in een baan die goed past bij jouw kennis en competenties.

Over Flexwijs

Flexwijs zet zich in voor het duurzaam versterken van het onderwijs. Iedere dag opnieuw en altijd met een blik op de toekomst. Lees meer over onze werkwijze en hoe leraren en andere onderwijsprofessionals over ons denken in ons lerarenonderzoek.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Voel je dan vrij om te bellen naar 076-5428436 of stuur ons een berichtje. We kijken er naar uit om je te spreken en met jou van gedachten te wisselen over jouw wensen en ambities voor de toekomst!

“Flexwijs is geïnteresseerd in hoe het met je gaat op school.”

Robin, sportdocent op het VMBO