Voor scholen

Onderwijs is mensenwerk

Op zoek naar de juiste leraar voor de juiste klas? Flexwijs helpt. Persoonlijk betrokken en met oog voor detail. Binnen speciaal en regulier onderwijs.

Persoonlijk en betrokken

Een enorm lerarentekort, een sterk toenemend verzuim, aanbestedingspartners die niet meer kunnen leveren en commerciële bureaus die woekerprijzen hanteren voor ongekwalificeerde invallers. Ben jij op zoek naar een betrouwbare en kwalitatieve partner om jouw werving te versterken?

Flexwijs is dé specialistische wervingspartner voor het PO, VO, SO en MBO. Wij brengen al sinds 2010 de juiste leraar en de juiste school bij elkaar. Dit doen wij door het wervingsproces van scholen te versterken met strategische kennis en extra recruitmentkracht.

Volg onze trainingen en leer zelf werven als een professional. Breng je vacature tot leven door de inzet van onze actieve recruitmentstrategie. Of besteed je werving geheel of gedeeltelijk uit aan een partner die garant staat voor het best mogelijke resultaat voor jouw organisatie.

Waarom scholen kiezen voor Flexwijs

  • Wij zijn geen uitzendbureau, maar jouw specialistische wervingspartner voor het onderwijs
  • Ruim 13 jaar ervaring als wervingsspecialist binnen speciaal en regulier onderwijs
  • Uitgebreid netwerk van duizenden gemotiveerde onderwijsprofessionals
  • Effectieve werkwijze voor de werving van zowel leraren als kandidaten voor OOP en staffuncties
  • Enkel passende en enthousiaste kandidaten worden voorgesteld, dit scheelt jou veel tijd en energie
  • Regelmatig persoonlijk contact, zo bereiken we samen het beste resultaat
  • Wij delen graag onze kennis met jou zodat jij zelf je wervingsprocessen kunt optimaliseren
  • Omdat jij zelf de nieuwe collega in dienst neemt zit je niet vast aan peperdure uitzendcontracten

Samen voor het onderwijs

Onze werkwijze kenmerkt zich door persoonlijk contact en onze uitgebreide kennis van het onderwijs. Dit begint met het besef dat iedere school én kandidaat uniek is. Dat schatten wij als geen ander op waarde bij het oplossen van jouw onderwijsvraag. Onderwijs is immers mensenwerk.

Daarom letten wij niet alleen op de juiste bevoegdheid, maar houden wij ook rekening met de schoolcultuur en de reden achter de gestelde onderwijsvraag. Wij koppelen dit aan de wensen en ambities van onze kandidaten. Om dit inzichtelijk te krijgen hebben wij met iedere kandidaat een persoonlijke ontmoeting. Eens mens is immers meer dan een cv.

Dit maakt dat we een band opbouwen met een kandidaat en samen met hem of haar bekijken of een vacature goed aansluit. Het is namelijk onze overtuiging dat een leraar die met plezier en succes voor de klas staat niet alleen beter onderwijs geeft, maar ook gezonder is en minder werkdruk ervaart.

Hierdoor daalt de kans op ziekte of ander verzuim, waardoor er minder lessen uitvallen en de continuïteit van het onderwijs wordt geborgd. Bijkomend voordeel is dat je dan ook veel minder een beroep hoeft te doen op collega’s om de gaten in het rooster te dichten. Dit werkt werkdrukverlagend, met alle positieve effecten van dien.

En zonder uitval hoef je natuurlijk ook geen duur uitzendbureau in te huren, wat ontzettend veel onderwijsgeld scheelt. Zo werken we allemaal samen aan het duurzaam versterken van het onderwijs!

Onze kandidaten vertellen:

Wist u dat 97% van onze kandidaten Flexwijs zou aanraden bij scholen die op zoek zijn naar nieuwe onderwijscollega’s?

Bekijk alle resultaten van het Flexwijs Kandidaten Onderzoek

Open en eerlijk

Bij Flexwijs hanteren we vaste tarieven die rekening houden met het maatschappelijke karakter van de onderwijsbranche. Zo vind je tegen een eerlijke vergoeding en zonder verrassingen achteraf, meer én betere kandidaten voor jullie vacatures. Meer weten? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

Daarnaast delen wij graag onze kennis en ervaring graag met jou. Ontdek hoe onze trainingen scholen helpen bij het versterken van hun wervingsproces. Leer alles wat je moet weten over de arbeidsmarkt, communicatiestrategieën en nog veel meer en ga blijvend geld besparen op tijdelijke inhuur én reguliere werving.

Onze dienstverlening

Flexwijs is dé specialistische wervingspartner voor het onderwijs. Wij helpen scholen bij het vinden van leraren, onderwijsondersteunend personeel (OOP) en collega’s voor staffuncties binnen het onderwijs. Wij versterken jouw eigen wervingsproces door het bereik van jouw vacature te vergroten en deze actief onder de aandacht te brengen bij ons uitgebreide netwerk van kandidaten. Daarnaast trainen wij organisaties om maximaal resultaat te halen uit hun eigen werving.

Afhankelijk van de aanwezige behoeftes en uitdagingen zorgen wij samen voor een wervingsstrategie die écht werkt en het verschil gaat maken voor jouw team. Dit kan door onze trainingen te volgen en/of (delen van) jouw werving uit te besteden. Hierbij verzorgen wij het volledige selectieproces, inclusief het in kaart brengen van de opleiding, ervaring, wensen, ambities en competenties van de kandidaat. Zo kom jij in contact met meer én betere kandidaten voor jouw vacatures, en kun je snel jouw nieuwe collega(‘s) verwelkomen!

Reageert er niemand op jouw vacature? Kiest jouw kandidaat vaak voor het aanbod van een andere school? Wil je minder afhankelijk zijn van peperdure uitzendbureaus? Als school kun je veel meer dan je denkt. Volg daarom dit schooljaar de training “Versterk je wervingsstrategie” en leer werven als een professional.

Onder begeleiding van ervaren recruitmentexperts met uitgebreide kennis van het onderwijs wordt jullie complete wervingsproces geanalyseerd. Vervolgens gaan we samen met jou en je collega’s op zoek naar antwoorden op de uitdagingen die jouw school ervaart bij de werving en selectie van nieuw personeel. Zo leer je in korte tijd hoe je eenvoudig meer én betere kandidaten kunt aantrekken voor jouw vacatures!

Lees meer

Ben je niet tevreden over de respons op jouw onderwijsvacature? Ben je niet op zoek naar ‘een’ kandidaat, maar naar de beste persoon voor jouw school? Kies dan voor Samen Werven van Flexwijs. Wij versterken jouw eigen wervingsproces door jouw vacature letterlijk ‘levend’ te maken en deze actief onder de aandacht te brengen van geschikte potentiële kandidaten.

Wij kennen de wensen en ambities van duizenden onderwijsprofessionals. Van leraar tot orthopedagoog. Van afdelingsleider tot HR adviseur. Wij zijn er namelijk voor iedere functie op school, zowel voor als naast de klas. Dit bespaart  jou niet alleen veel tijd, maar vergroot ook de kans op een duurzame samenwerking met jouw nieuwe collega. En dat tegen een superscherpe wervingsvergoeding.

Bij Zeker Werven krijg je de topkwaliteit dienstverlening waar Flexwijs om bekend staat. We starten een partnerschap die gericht is op maximaal resultaat  tegen de laagste kosten. Natuurlijk gaat het hierbij er in de eerste plaats om dat wij op basis van onze doelgerichte werkwijze actief voor jou op zoek gaan naar de beste kandidaten voor jouw onderwijsvacatures. Kandidaten die ook nog eens goed aansluiten bij het unieke karakter van jullie school.

Behalve dat jou dit veel tijd en geld gaat besparen, krijg je er nog iets bij: de proeftijdgarantie. Mocht jij of jouw nieuwe medewerker dan onverhoopt besluiten om de arbeidsovereenkomst binnen een maand na de eerste werkdag op te zeggen, krijg je een deel van de wervingsvergoeding retour. Daarnaast krijg je als bonus ook nog eens korting op onze trainingen, zodat je jouw wervingsstrategie de boost kunt geven die jouw school verdient.

“Dankzij Flexwijs kwam ik bij een ongelooflijk mooie school!”

Clio, leraar Engels binnen het voortgezet onderwijs